Wat is helderruikendheid?

 Andere namen: paranormaal ruiken, helder ruiken, helderruikend

Wat een helderruikend persoon ruikt zijn niet de normale geuren die algemeen aanwezig zijn, maar energieën die in duidelijke geur worden omgezet. De persoon ruikt iets wat een ander niet kan ruiken. Waar de energie van wat er geroken wordt vandaan komt is niet altijd bekend. Het lichaam of een deel van het lichaam (ook ieder orgaan of gezwel) straalt energie uit (in de aura/uitstraling/energieveld van de persoon), wat opgevangen kan worden door een helderruikend persoon. Maar niet alleen het lichaam of delen van het lichaam zenden energie uit, alles zend energie uit.

Iemand die helderruikend is, ruikt vaak maar een deel of enkele van de onderstaande mogelijkheden van het paranormaal ruiken.


Welke mogelijkheden zijn er?

· Ruiken van ziektes

· Ruiken van tekorten

· Ruiken van de geur van een overleden iemand

· Ruiken van een geur dat iemand gaat overlijden

· Ruiken dat iets niet goed/gezond is

· Ruiken van dingen die je ziet

· Andere?
 Ruiken van ziektes

Wanneer een helderruikend persoon een ziekte ruikt bij een mens of een dier, ruikt de persoon de (negatieve) energie die het zieke orgaan of gezwel uitstoot of uitstraalt. Omdat bij iedere ziekte een andere energie wordt uitgestoten of uitgestraald kan hieraan de verschillende ziektes worden herkend. Wanneer je een bepaalde ziekte voor de eerste keer ruikt zal het moeilijk zijn om aan te geven wat het is, hoe weet je dat het klopt?

Het is bekend dat er honden zijn die kanker kunnen opsporen bij mensen door te ruiken. Deze honden zijn dan ook helderruikend.


· Ruiken van tekorten

Ieder mens heeft zijn of haar eigen basishoeveelheid van voedingsstoffen nodig wil het lichaam of de geest niets gaan mankeren. De hoeveelheid en de samenstelling van die basishoeveelheid verschilt per persoon. Ieder persoon heeft ergens anders behoefte aan. Het lichaam gaat minder goed functioneren bij tekorten (en ook tevelen) ergens aan. De energie van nodig zijn van bepaalde substantie (bijvoorbeeld een specifieke groente of fruit) zal zich dan gaan bevinden in de uitstraling van de persoon. De helderruikend persoon kan deze uitstraling waarschijnlijk dan waarnemen en de neus van de helderruikend persoon zal dan de energie van het tekort omzetten in een geur van een bepaalde substantie. Nu is het alleen nog zaak dat de persoon het goed interpreteert, wat er met deze geur bedoeld wordt.

Ook kan het voorkomen dat men een voedingsmiddel ruikt, dat aangeeft dat er opgepast moet worden dat er niet te veel van genomen wordt.


 Ruiken van de geur van een overleden iemand

Ieder mens heeft een bepaalde geur bij zich. Ook houden veel mensen van een bepaalde geur. Wanneer geesten aanwezig zijn kunnen ze zich kenbaar maken door de persoon iets te laten ruiken, wat die dan in verband met die overleden persoon brengt.


 Ruiken van een geur dat iemand gaat overlijden

Sommige helderruikende mensen kunnen als iemand gaat overlijden de 'geur van de dood' ruiken. In de dagen/weken/maanden voor de dood wordt er op energetisch niveau de mens los gemaakt van het lichaam. Bij dit proces van doodgaan komt er energie vrij, die door een helderruikend iemand kan worden opgevangen in de neus die het vertaalt in een unieke geur. Andere mensen ruiken deze geur niet. De persoon die in het proces van doogaan zit lijkt dan een geur bij zich te dragen.


 Ruiken dat iets niet goed/gezond is

Een helderruikend persoon kan bijvoorbeeld ook ruiken of iets goed is om te eten of niet. Bijvoorbeeld als de persoon roompaté in huis heeft gehaald. Roompaté heeft een vrij specifieke geur. Op een gegeven moment ruikt de persoon de geur van de roompaté dat de paté niet meer te eten is. Een ander persoon ruikt eraan, maar ruikt alleen de paté. De helderruikend persoon krijgt de geur van de substantie in de neus. Hierbij krijgt de persoon ook de energie van de substantie binnen via de andere sensoren in de neus. Zo "ruikt" de persoon dat het niet te eten is.


 Ruiken van dingen die je ziet

Een andere eigenschap die een helderruikend persoon kan hebben is dat hij/zij de geur ruikt van iets wat hij ziet. Wanneer hij bijvoorbeeld tv kijkt en daar beelden ziet van een stal, dat die dan de paarden ruikt. Beelden van zeewater en hij ruikt de zee. Of als een persoon gezien wordt dat hij dan de geur van die persoon op tv ruikt. Enzovoorts.