Wortelchakra of Muladhara:
De 7 chakra’s zijn de energie centra van ons lichaam; in deze chakra’s verdicht de energiestroom zich. Ieder chakra kent een specifiek werkingsgebied dat zowel onze lichamelijke toestand als onze geestelijke en psychische instelling omvat.


Het eerste chakra vertegenwoordigd de wijsheid van de aarde en alles wat deze in zich draagt. Het eerste chakra is dan ook sterk verbonden met het element aarde. Het is verbonden met het prachtige fysieke lichaam (onze tempel) waarin wij leven. Het is de verbondenheid met onze wortels in moeder aarde. Overvloed en stevigheid zijn de geschenken van dit chakra. Het instrument van de ziel is voor het 1e chakra: handelen.


Het eerste chakra vormt het fundament voor het gehele chakrasysteem


Het eerste chakra wordt ook wel het stuitchakra of wortelchakra genoemd en dit geeft dan ook meteen de plaats van het chakra in ons lichaam aan. Het is gelegen op de dam tussen de genitaliën en anus. Het wordt gesymboliseerd door de vierbladige lotus en heeft als kleur steenrood. Het is gebaseerd op waarnemen.

De lichamelijk functies zijn het centrale zenuwstelsel, wervelkolom en genitaliën

De geestelijke en psychische invloed is de innerlijke kracht, zekerheid in het dagelijkse leven.

 

           
           
           
           
           
           
           

 Meditatie AURA (ochtendmeditatie)

dus gebaar maken alsof jij in een grote bol bent dus cirkelachtige bewegingen met je armen in jezelf in een bol zetten je mag best een kleur vullen.

Mijn aura is nu gesloten,en alleen datgene wat goed voor me is komt naar mij toe,Negatieve personen of dingen kunnen mij niet raken,want ik ben verbonden met het allerhoogste en stel me in licht en liefde.

Meditatie AURA (s avondsmeditatie voor het slapen gaan! )

Elke avond een grote bol maken en alles wat ik heb gedaan erin wegsturen,naar de kosmos,dit doe je voor het raam staan en zeg het volgende erbij : Ik stuur alle negativiteit weg..en voel me weer heerlijk licht en luchtig