http://www.alejandra06-la-mas-poderosa.jouwweb.nl

 

Wat is helderwetendheid?

 

Andere namen: paranormaal weten, helder weten, helderwetend, (soms:) innerlijk weten

Bij helderwetendheid krijgt de persoon een antwoord binnen. Bij dit antwoord krijgt die een gevoel of een weten dat dit absoluut zeker klopt, zonder daar een rationele verklaring voor te kunnen geven. Het (helder)weten lijkt nergens vandaan te komen, het komt niet uit het gevoel of de intuïtie, maar uit het "niets" zo lijkt het. Wanneer de persoon zuiver is en niet de antwoorden beïnvloedt krijgt hij objectieve antwoorden of dingen door. Maar bij onzuiverheid of beïnvloeding kunnen de antwoorden vervormd worden. Een helderwetend persoon krijgt zijn informatie niet uit zichzelf, maar uit een kosmische bron van informatie. Wat een helderwetend persoon binnenkrijgt zijn geen woorden of beelden, maar is een universele energie die de persoon in kwestie vertaalt naar zijn wereld in zijn taal of beelden. Het omzetten gebeurt zonder het denken van de persoon en gebeurt automatisch, tenzij er de woorden niet voor gevonden kunnen worden of dat het niet voor te stellen is. Wanneer er woorden voor zijn te vinden (met de juiste nuances) of in beelden te vertalen krijgt de persoon dit door voordat er over nagedacht wordt. Vaak al tijdens de vraagstelling komt er wat binnen.

 

Maar een helderwetend persoon kan ook beperkingen hebben. Wat veel mensen niet kunnen vragen (omdat ze door hun ontwikkeling er nog niet aan toe zijn) is over dat wat de Graal wordt genoemd.Welke mogelijkheden zijn er?

· In "woorden"

· In "beelden"· In "woorden"

Zoals het hierboven is beschreven krijgt de persoon het niet letterlijk in woorden door. Een persoon krijgt niet letterlijk in zijn of haar taal door, maar wel in de vorm van een universele energie die ieder mens kan begrijpen en om kan zetten naar zijn of haar taal. Wanneer de persoon enigszins ontwikkeld is kan die de nuances aangeven. Een ja/nee vraag is hier zeer gemakkelijk te beantwoorden. Niet altijd zijn de universele energieën om te zetten in de eigen taal, bijvoorbeeld wanneer er geen woord voor is.· In "beelden"

Hetgeen de persoon doorkrijgt is een zelfde soort universele energie als wanneer het in "woorden" is, alleen is het net iets anders, waardoor het in beelden omgezet wordt. Men krijgt dan een visueel beeld van iets binnen.

Helderwetend spreekt eigenlijk voor zich. Het medium weet gewoon dingen die hij eigenlijk niet kan weten. Bijv. of iemand een andere baan krijgt, of iemand wel of niet thuis is op dit moment, of iemand spoedig overgaat naar Gene Zijde, hoewel niets aanleiding geeft om dat te denken, omdat deze persoon kerngezond is of lijkt. Het is voor Gidsen een snelle manier om iets door te geven aan het medium. Een kant-en-klaar pakketje. Gidsen communiceren dus met de kracht van de gedachte maar kunnen zowel gedachten als emoties doorgeven. Gedachten doorgeven is in taal communiceren, emoties doorgeven is in gevoel communiceren. Gidsen geven door wat zij bij het medium kunnen doorgeven, om tot een zo volledig mogelijk beeld te komen in wat het beste werkbaar is voor een bepaald medium.