Orbs

Wat zijn Orbs en waar komen ze vandaan 1

Het is natuurlijk moeilijk om hier een duidelijk antwoord op te geven, maar er zijn wel een aantal goede theorieën. Ik zet ze voor je op een rijtje en geef mijn eigen mening erbij.
Laten we allereerst maar beginnen met de betekenis van het woord Orb, dit komt van het Latijnse orbis en dit betekend cirkel. Het Engelse woord Orb betekend letterlijk bolvormig iets, maar tegenwoordig wordt lichtbol ook vaak als vertaling gebruikt.

Eerst moet voor de duidelijkheid gezegd worden dat niet alle Orbs die gefotografeerd worden een "para-"normale oorsprong hebben, het is mogelijk om Orbs vast te leggen die echt kunnen lijken dmv stofdeeltjes die oplichten in het licht van de flitser, ook waterdruppeltjes, zoals regen, natte sneeuw en sneeuw kunnen Orb-achtige verschijnselen opleveren.

Echte Orbs zijn vaak te herkennen doordat ze patronen in zich hebben en ook is het voor mensen die gericht Orbs fotograferen heel duidelijk wanneer een Orb echt is. Omdat Orbs kunnen reageren op de gedachtes van degene die ze wil fotograferen. Dit kan wel enige oefening vergen.

Ik zal een paar voorbeelden laten zien van Orbs zonder "para-"normale oorsprong die ik zelf gemaakt heb en een paar echte Orbs. Ik zal beginnen met de echte, ik heb een aantal uit de foto's geknipt, en op een zwarte achtergrond geplakt voor de duidelijkheid, de originele foto's vindt je terug in de galerie. Orbs vertonen vaak mooie patronen die variëren van 1, 2 of meer ringen tot complete mandalapatronen.

Orbs worden vaak gefotografeerd op blijde gebeurtenissen, maar ook tijdens hele droevige gebeurtenissen, dit is waarschijnlijk de reden waarom je zo vaak Orbs tegenkomt als je door de fotobestanden van discosites, cafésites en dancings kijkt. Ik kwam er min of meer per toeval achter dat deze fotogaleries die vrij toegankelijk zijn voor iedereen heel vaak en veel Orbs bevatten. Maar het valt de meeste mensen ongetwijfeld niet op, want je kunt dingen die je niet weet vaak niet zien!

Er is op dit moment een theorie in ontwikkeling die sommige Orbs op een natuurkundige manier kan verklaren, hier worden Orbs Unified Field Plasmoids genoemd

Wel moet gezegd worden dat de Orbs die door de mensen van Orbstudy worden onderzocht maar 1 "soort" zijn. Er zijn vele soorten Orbs. En er zijn dus ook meer verklaringen.

Het zal hopelijk niet lang meer duren voordat veel verschijnselen die nu nog als paranormaal beschouwd worden, gewoon wetenschappelijk verklaard kunnen worden. Dit is in feite ook al gebeurd, alleen het is erg moeilijk om de "harde kern" van de wetenschap zover te krijgen dat ze de basis van hun wetenschappen gaan veranderen, dit zal zeker gebeuren, maar zoiets kost tijd.

Je kunt duidelijk merken dat er steeds meer aandacht is voor paranormale verschijnselen in de media en dit is niet zonder reden. Het laat zien dat we als "massa-bewustzijn" aan het veranderen zijn! En overal zie je mensen die "individueel" al boven de massa uitsteken qua bewustzijn!

Ik moet hierbij voor de volledigheid nog wel even zeggen dat bewustzijn niets te maken heeft met intellect. Met andere woorden; je IQ hoeft niets met je bewustzijn te maken hebben. Ik gebruik i.p.v. bewustzijn ook liever de term gevoelsgraad.